Çocuk Gelişimi

‘’Yeni Döneme Hazırlık ve Adaptasyon Problemleri: Mindfulness Uygulamalı’’ etkinliği gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Selin KALABAŞ 24 Ekim 2023 Salı Günü Saat: 11:00’ da Çocuk Gelişimi ve Sağlıkta Farkındalık Klübü tarafından düzenlenen ‘’Yeni Döneme Hazırlık Ve Adaptasyon Problemleri: Mindfulness Uygulamalı’’ etkinliği gerçekleşti.

Etkinlikte öğrencilerin yaşadığı sorunlar hakkında konuşuldu. Yeni döneme hazırlık ve adapte olma hususunda teknikler öğretildi. Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) uygulaması yapılarak etkinlik tamamlandı.

Çalışmanın önemi üniversite öğrencilerinin yaşadıkları problemleri azaltmalarına yardımcı olmaktır. Üniversite öğrencilerinin karşılaşabileceği sorunlar, genellikle bireysel deneyimlere ve yaşam koşullarına bağlı olarak değişebilmekte ancak genel olarak, üniversite öğrencileri akademik başarısızlık, online eğitim sürecinden örgün eğitime geçmede adapte olmak ve sosyal uyum problemleri gibi sorunlar yaşamaktadır. Bundan dolayı bilimsel ve etkili bir yöntem olan Mindfulness teknikleri etkinlikte konuşulmuştur.

Şimdiki anı bilinçli ve kabul edici bir farkındalıkla deneyimleme pratiği olan Mindfulness’ın anlatılması öğrencelere farklı bir bakış açısı kazandırmıştır ve öğrencilerin yaşadıkları sorunlar ile nasıl baş etmeleri konusunda yardımcı olmuştur.

Kalabaş öğrencilerin dikkatini anlık deneyimlere yönlendirmek, içsel düşüncelerini, duygularını ve fiziksel hissettiklerini fark etmek ve dış dünyayla daha bilinçli bir şekilde etkileşimde bulunmak için bu etkinliği düzenlenmiştir. Öğrencilerin farklı bir bakış açısı kazanması, öğrencilerin uygulamayı heyecanla yapması ve ilgi ile soru sorması etkinliğin dikkate çarpan kısımları arasındadır.
tr