Çocuk Gelişimi

Lise Kış Akademisi'nde Yaratıcı Drama Atölyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Buse KERİGAN Lise Kış Akademisi kapsamında 25.01.2024 tarihinde “Yaratıcı Drama Atölyesi”ni gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi 23-26 Ocak tarihlerinde Lise Kış Akademisi kapsamında üniversite adayı öğrencilerle buluşmuş, öğrencilerin aktif katılımıyla çeşitli atölyeler düzenlemiştir. Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişim Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Buse KERİGAN tarafından “Yaratıcı Drama Atölyesi” düzenlenmiştir. Katılımcılarla birlikte atölye içerisinde ilk olarak yaratıcı drama hakkında bilgi aktarımında bulunulmuştur. Yaratıcı dramanın kullanım alanları, faydalarından bahsedilmiştir. Atölye içerisinde yürütülen drama faaliyetleri üç bölümden oluşmuştur. I. Bölüm içerisinde; grup üyelerinin birbirlerini tanıması ve sürece interaktif olarak katılım sağlaması amacıyla ısınma oyunları ile tanışma çalışmaları yapılmıştır. II. Bölüm kapsamında; esas çalışma olarak isimlendirilen drama örnekleri uygulanmıştır. III. Bölüm içerisinde ise; dinlenme ve değerlendirme kapsamında drama örneklerine yer verilerek atölye sonlandırılmıştır.

w1