Çocuk Gelişimi

İstanbul Veli Akademileri Projesi Kapsamında "Teknolojinin Bilinçli Kullanımı" Semineri Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi (Tr) bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Buse KERİGAN tarafından, 21.03.2024 tarihinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında Avcılar Ambarlı İlkokulu’nda velilere yönelik "Teknolojinin Bilinçli Kullanımı" konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

KERİGAN seminerdeki konuşmasına, ebeveynlere günde kaç saat teknoloji ile vakit geçirdiklerini sorarak başlamıştır. Ebeveynlerin çocuklarının da teknoloji ile ilişkisini analiz ettikten sonra teknoloji bağımlılığının türlerinden, nedenlerinden ve muhtemel sonuçlarından bahsetmiştir. Ülkemizde çocukların teknoloji kullanımı konusunda yapılan araştırmaların sonuçlarını velilere aktarmıştır. Sunum içerisinde, farklı yaş gruplarına göre teknoloji kullanım süresi hakkında bilgi verilerek ebeveynlerin neler yapabileceği konusunda örnekler paylaşılmıştır.

1B
Seminere hem ilkokul hem de anaokulu öğrencilerinin velileri katılım sağladığından farklı yaş gruplarına yönelik uygulama örnekleri aktarılmıştır. Seminer, katılım sağlayan velilerin sorularının cevaplanması ile sonlanmıştır.

1B