Çocuk Gelişimi

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü İle Akademisyenler Bir Araya Geldi

29.11.2023 tarihinde saat 10.30 ile 15.00 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İstanbul içindeki tüm kamu ve vakıf Üniversitelerinden birer akademisyenin katıldığı toplantıya İstanbul Gelişim Üniversitesi adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin katıldı.

Toplantı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Şenay Gül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Ardından tüm akademisyenler kendilerini ve çalışma alanlarını tanıttılar.

Gül; Birim olarak 2023 yılı hizmetlerinden, devam eden çalışma ve projelerinden (yuvamız İstanbul, Onlıne Anne baba okulu gibi) bahsederek üniversiteler ile yapılabilecek ortak proje ve çalışmalara vurgu yaparak sözü tekrar akademisyenlere bıraktı.

Çocuk hakları, çocuk ihmali ve istismarının önlenmesi, çocuk ve ergen sağlığının korunup geliştirilmesi ve bağımlılıkların ve özellikle ergen bağımlılıklarının önlenmesi konularında başlatılabilecek projeler için tüm katılımcılardan katkı ve öneriler alınarak ve periyodik olarak devam etmesi planlanan bu toplantılar için bir sonraki tarih belirlenerek toplantı sonlandırıldı.