Çocuk Gelişimi

E-bebek ile 18. Bebekoloji Oyun Kampı’nda “Bebekler İçin Kitap Seçimi” konulu online seminer gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Buse KERİGAN 24 Ekim 2023 Salı günü E-bebek ile 18. Bebekoloji Oyun Kampı’nda “Bebekler İçin Kitap Seçimi” konusu hakkında paylaşımlarda bulunmuştur.

Online platformda gerçekleşen etkinlikte ebeveynler ve öğrenciler ile birlikte buluşma sağlanmış olup bebeklik döneminde kitap seçimi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Sunum içerisinde; kitap okumanın çocukların bilişsel, duygusal, sosyal ve dil gelişimleri üzerinde durulmuş, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında ebeveynlere önerilerde bulunulmuştur. Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında en büyük rolün ebeveynlerde olduğunu belirten Kerigan, ev ortamında çocuklara yönelik hazırlanabilecek etkinlik çeşitlerinden bahsetmiştir.

Sunum içerisinde yaş gruplarına göre okunabilecek kitap çeşitlerinden örnekler verilerek bahsedilmiştir. Kitap çeşitlerinden bahsedildikten sonra farklı bir kitap okuma tekniği olan “Etkileşimli Kitap Okuma” hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Sunumun sonlarında etkileşimli kitap okuma tekniği ile bir kitabın nasıl okunması gerektiği, okunurken hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği üzerinden durularak örnek bir kitap okuma süreci gerçekleştirilmiştir.
Sunum sonrasında ebeveynlerden gelen sorular cevaplanarak örnek oluşturabilecek bir kitap listesi paylaşılmıştır.

bebeko