Çocuk Gelişimi

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi anaokulları bakanlığın belirlediği programlar doğrultusunda aylık olarak bu proje ile ilgili etkinlikler yapmaktadır. Okulumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK KANCA, eş yazarı olduğu iki resimli çocuk kitabıyla birlikte İstanbul ve Şanlıurfa’daki okullarda bu projeye destek verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Öğr. Gör. Bedriye ÇELİK KANCA Şanlıurfa Eyyübiye Nene Hatun Anaokulu’na ve İstanbul Feridun Tümer Eyüpsultan Anaokulu’na internet aracılığıyla bağlanarak bu etkinliği çevrimiçi gerçekleştirirken, İstanbul Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu ve İstanbul Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Anaokulu’nda yüz yüze gerçekleştirmiştir.

Etkinlik kapsamında ÇELİK KANCA, Şanlıurfa Eyyübiye Nene Hatun Anaokulu, İstanbul Feridun Tümer Eyüpsultan Anaokulu ve İstanbul Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu’nda Ne Eksik Ne Fazla kitabını okurken, İstanbul Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Anaokulu’nda ise Uff Olmuş kitabını çocuklara okudu. Ne Eksik Ne Fazla kitabında özel gereksinimli çocuklara dikkat çeken ÇELİK KANCA, Uff Olmuş kitabında ise anne sevgi ile ilgili paylaşımlarda bulundu.