Çocuk Gelişimi

8. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresinde İhmal ve İstismar Konulu Bir Film Analizi: Kefernaum isimli sözel bildiri öğrencimiz tarafından sunuldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlilerinden Bedriye Çelik danışmanlığında lisans tez öğrencisi Tuğçe Türk, 8. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresinde İhmal ve İstismar Konulu Bir Film Analizi: Kefernaum isimli sözel bildirisini sundu.

Türk, filmin Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödüllü bir film olduğunu söylerken, filmde yer alan ihmal ve istismarları çocuk gelişimci bakış açısıyla analiz etti. Filmde yer alan ihmal ve istismar unsurlarını açıklayan Türk, ayrıca filmde çocuk gelin ve çocuk işçiliği kavramlarına da dikkat çekildiğini belirtti. Bu oturumda, bu sorunların toplumumuzda hala daha devam ettiğini belirtilirken, ailelere verilecek olan seminerlerle dikkat çekilebileceğini ve farkındalık oluşturabileceğini tartışıldı. Oturum başkanı Doç. Dr. Selvinaz Saçan, filmi her çocuk gelişimcinin izlemesi gerektiğini, mesleğe, aileye ve çocuğa bakış açısını bütüncül olarak etkilediğini belirtti. Yanı sıra ihmal, istismar, çocuk gelin gibi sorunlar için kişilerin evlenmeden önce anne baba okulu gibi bir eğitim almalarının gelecek toplumların daha sağlıklı oluşmasına destek olabileceğini de ekledi.