Beslenme ve Diyetetik

‘‘Sporun Yaşamımızdaki Yeri ve Sporda Beslenme’’

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Türkçe Bölüm Başkanlığı tarafından Google Meet aracılığıyla ‘‘Sporun Yaşamımızdaki Yeri ve Sporda Beslenme’’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik Konukları olarak Uzman (Uzm) Diyetisyen (Dyt) Tuğçe Yavuz, Diyetisyen (Dyt) Ebru Kahraman ve Diyetisyen (Dyt) Gökhan Çelik yer aldı.

İGÜ SBF Beslenme ve Diyetetik Türkçe Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut moderatörlüğünde etkinlik başlarken, Ayşe Huri Özkarabulut; ‘‘Değerli Hocalarım, Sayın Katılımcılar ve Sevgili öğrencilerimiz ‘‘Sporun Yaşamımızdaki Yeri ve Sporda Beslenme’’ adlı etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Sporda beslenme günlük yaşamımızda oldukça önemlidir, bu etkinliği düzenleme amacımız sporun yaşamımızdaki yerine vurgu yaparak sporda beslenmenin önemini sizlere anlatmaktır. Şimdi sözü siz değerli konuklarımıza bırakacağım’’ dedi.

Etkinliğin ilk konuşmacısı Uzm. Dyt. Tuğçe Yavuz; ‘‘Öncelikle beni bu etkinliğe davet eden değerli hocalarıma, İstanbul Gelişim Üniversitesine ve katılım gösteren öğrencilere teşekkürlerimi iletiyorum.  Kendimden bahsedecek olursam; 6 senedir diyetisyenim. Özel bir hastanede görev yapmaktayım. Sporcularla bireysel olarak çalışıyorum. 2 uzmanlığım bulunmaktadır. Birisi beslenme ve diyetetik alanında, diğer uzmanlığım ise hareket ve antrenman bilimleri üzerinedir. Antrenman bilimlerinde futbolcular üzerinde çalışma yapmıştım. Bugün sizlere futbol alanında yapmış olduğumuz çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar üzerine bilgiler vereceğim. Umarım herkes için verimli bir konuşma olur’’ dedi ve futbolda beslenme üzerine bilgilendirici sunum yaptı. Uzm. Dyt. Tuğçe Yavuz spor döneminde antrenman öncesi-sonrası ve müsabaka sırasında beslenmeden bahsetti ve konuşmasını tamamladı. Dinleyicilerden gelen soruları cevapladıktan sonra ‘‘Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Konuyla ilgili başka sorusu olanlar daha sonrasında benimle iletişime geçebilirler’’ diyerek sözlerine devam etti.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Dyt. Ebru Kahraman ‘‘Herkese merhabalar, ilk olarak davetiniz için siz değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. 2018 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Türkçe bölümünden mezun oldum. Öğrencilik dönemimde 2.sınıftan itibaren stajlarıma başladım. İlk stajımı Erciyes Üniversitesinde gerçekleştirdim. Daha sonra çeşitli özel hastanelerde, kurumlarda ve İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde stajımı yaptım. Tüm stajların bana mesleki anlamda çok katkısı oldu. Buradan öğrencilere tüm alanlarda olabildiğince staja çıkmalarını öneriyorum. Çünkü mesleği öğrenirken stajda uygulama yapmanın çok önemi var. Şimdi ise spor alanında bir kurumda mesleğimi sürdürmekteyim.’’ dedi ve sporcu beslenmesi üzerine bilgiler verdi. Gelen soruları yanıtladıktan sonra ‘‘Bu güzel etkinliğe katılmak için çok memnun oldum. Davetiniz için tekrar siz değerli hocalarıma ve okuluma teşekkürlerimi sunuyorum’’ şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Etkinliğin üçüncü konuşmacısı olan Diyetisyen Gökhan Çelik ‘‘Değerli hocalarıma davetleri için çok teşekkür ediyorum. 2019 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Türkçe bölümünden mezun oldum. Ben de öğrencilik dönemimin 2.sınıfından itibaren staj yapmaya başladım. Şu anda Galatasaray Spor Kulübü Futbol Akademisi’nde aktif olarak çalışıyorum. Kendi ofisim de bulunmakta ve burada beslenme ve diyet danışmanlığı vermekteyim. Profesyonel sporcularla çalışan sporcu diyetisyeniyim. Aynı zamanda başka spor branşlarından birçok elit sporcu ile çalışmaktayım. Bugün sizlere ergojenik destekler hakkında bilgi vereceğim ‘’ dedi ve ergojenik destekler hakkında bilgilendirici sunum yaptı. Dinleyicilerle soru cevap bölümü yapıldıktan sonra Diyetisyen Gökhan Çelik ‘‘Etkinlik daveti için mezunu olduğum İstanbul Gelişim Üniversitesi ailesine ve Beslenme ve Diyetetik bölüm hocalarıma teşekkür ederim’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğin devamında İGÜ SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halime Pulat Demir söz alarak ‘‘Öncelikle konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum. Katılımları beni çok mutlu etti. Uzm. Dyt. Tuğçe Yavuz’u, eski öğrencilerimiz ve mezunlarımız olan Dyt. Ebru Karhaman ve Dyt. Gökhan Çelik’i burada görmek çok güzeldi. Okulumuz adına, kendi adımıza ve mesleğimiz adına tüm değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum’’ dedi.

Etkinlik, Moderatör Ayşe Huri Özkarabulut’un ‘’Etkinliğe katılan tüm değerli hocalarım ve sevgili konuşmacılarımıza, etkinlik boyu bizi ilgiyle dinleyen değerli öğrencilerimize teşekkür ederim’’ konuşması ile sona erdi.