Beslenme ve Diyetetik

'Sağlıklı Yaşayalım, Obeziteden Korunalım' Etkinliği

Avrupa Obezite Haftası kapsamında, obezite farkındalığını arttırmak için İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Türkçe ve İngilizce Bölümleri Beylikdüzü Belediyesi'nin iş birliği ile halka açık “Sağlıklı Yaşayalım, Obeziteden Korunalım” etkinliği düzenledi.

Etkinlik; Beslenme ve Diyetetik Türkçe Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut’un danışmanlığında, bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Eda Merve Kurtuluş, Öğr. Gör. Münevver Başak Onat ve Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Tut’un liderliğinde bölüm öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemizin Beslenme ve Diyetetik Türkçe ve İngilizce bölümlerinden öğretim elemanları ve diyetisyen adayı öğrencileri, 24 Mayıs 2022 Salı Günü Beylikdüzü Belediyesi, Çamlık Etkinlik Alanı’nda katılımcıların detaylı vücut  kompozisyonu analizi, beslenme durumu ve fiziksel aktivite değerlendirmesini yapmışlardır.

Topluma hizmet ve kitlesel eğitimi kendine misyon edinen üniversitemiz, geleceğin sağlık profesyonellerini danışanlar ile bir araya getirmek ve obezite farkındalığını toplumun daha geniş bir kısmına yaymak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi ile gerekli protokolleri sağlayarak alanda yerini almış, düzenlenen etkinliğe, gün boyunca oldukça yoğun talep oluşmuştur. Ölçümlere ilave olarak öğrencilerimiz tarafından hazırlanan obezite ve sporcu beslenmesine dair bilgilerin paylaşıldığı broşürler de yoğun katılım gösteren halkımıza ulaştırılmıştır.

Etkinlikte görevli 2, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz, gelen katılımcıların vücut kompozisyonunu analiz etmiş, analiz sonuçları ise diyetisyen bölüm öğretim elemanlarımız tarafından değerlendirilmiş, sağlıklı beslenme hakkındaki katılımcı soruları ayrıntılı olarak cevaplandırılmıştır. Katılımcılar, etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek üniversitemizin öncüllüğünde bu tür etkinliklerin tekrarlanmasını talep etmişlerdir.
Beylikdüzü etkinlik 1

Beylikdüzü etkinlik 2