Beslenme ve Diyetetik

Bebis Programı Kullanma Etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik (Türkçe-İngilizce) Bölümleri tarafından 09.01.2020 tarihinde Google Meet aracılığıyla ‘‘Bebis Programı Kullanma Etkinliği’’ gerçekleştirildi. Etkinlik konuğu olarak Diyetisyen Ramazan Balbay yer aldı.

Etkinlik misafiri Diyetisyen Ramazan Balbay, katılımcılara mesleki deneyimleri hakkında bilgi verdi. Beslenme Bilgi Sistemi (BEBİS) programının satış ve danışmanlığını yapan Ramazan Balbay program hakkında şu açıklamalarda bulundu:

‘‘Öncelikle etkinliği gerçekleştiren sayın hocalarıma ve etkinliğe katılım gösteren sevgili öğrencilere teşekkür ederim. Bu sene herkes için olumlu haberlerin olduğu, sağlık içerisinde geçireceğimiz bir yıl olmasını dilerim. Sizlere BEBİS programı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Bebis programı 20 yıldır aktif olarak hizmet vermektedir. Bu program diyetisyenlere ve diyetisyen adaylarına yardımcı olmaktadır. Program, diyetisyen ve akademisyenlerin beraber çalışması ile mesleki etik kuralları uygun olarak geliştirilmiştir. Programda besinlere ait binlerce veri bankası mevcut olup Dünya Sağlık Örgütü ve bilim insanları tarafından kabul edilen bilimsel veriler vardır. 20.000’den fazla besin, 150’den fazla besin ögesi, 400’den fazla yemek tarifi mevcuttur. Veriler 4 senede bir yenilenmektedir.

Menü planlaması ve besin analizi gibi konularda diyetisyenlere yardımcı olan program, bireye özel kilo alma/verme grafikleri ve enerji planlanması gibi durumlarda da yardımcıdır’’.

Bebis Programının nasıl kullanılacağını ve kullanım adımlarını yaptığı sunum ile gösteren Diyetisyen Ramazan Balbay, etkinlik sırasında izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Etkinliğin soru cevap kısmının sona ermesiyle birlikte Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın ve Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi B. Gökçe Çöl katılımları için Diyetisyen Ramazan Balbay’a ve öğrencilere teşekkür etti.